Sportolás a mobilod segítségével

Egyre több applikáció létezik, ami segítheti a fiatal sportolni vágyókat abban, hogy belejöjjenek egy új hobbiba.

Futáshoz, biciklizéshez, kondizáshoz – mindenhez van már segéd, ami méri a teljesítményt, a fejlődést, és még személyre szabott tippeket is ad.

Bár ez nagyon jó dolog a sportok szempontjából, egy dolgot nem szabad elfelejteni: mindenki vigyázzon ilyenkor a telefonjára!

Egy rossz mozdulat, és máris kijelző javításra lehet szükségünk, mert mozgás közben kirepült a zsebünkből a készülékünk.

A sok mozgás, sebesség, lendület miatt ilyenkor általában nincs is sok esélye egy telefonnak arra, hogy épségben megússza: egy kisebb sérülés, törés, mindenképpen lesz rajta, még ha nem is a képernyőjére érkezik.

Nekem például nem volt ilyen szerencsém, amikor a Sony Xpreiámat használtam arra, hogy a lépéseimet számoljam futás közben.

Bár elméletileg biztonságosan a karomra volt erősítve egy külön erre való tokban, lehet, hogy nem zártam azt jól be, és egy rossz pillanatban kirepült belőle, majd a földet érve az egész képernyője teljesen használhatatlanra tört.

Nagyon bosszantott a dolog, hisz én azt hittem, hogy csak egy kis reggeli futásra indulok, de mégis az lett belőle, hogy délután Sony Xperia kijelző javítás után kellett keresgélnem.

A munkám miatt nem lehetett, hogy hosszú távon ne érjenek el vagy ne tudjak e-mailekre válaszolni, így a lehető leggyorsabb megoldást kerestem.

Így aztán azt a helyet választottam, ahol az ígéretek szerint akár helyben is megvárhattam a kijelző csere végét – és ez így is történt.

Ilyen módon nem volt több ez a kellemetlen kaland, mint egy 30 perces kiruccanás egy fővárosi telefon szervizbe, és semmi több – másnap már ugyanúgy tudtam használni a telefonomat.

Persze most már sokkal jobban figyelek rá, hogy ne történjen baleset, és ne kelljen Sony Xperia kijelző javításra költenem – bár a legjobb minőségű képernyő került rá most is, ez csak annyit jelent, hogy ugyanolyan ütésálló, mint eddig, nem jobban.