A sportfogadás elég rizikós, a flottakezelő viszont kiszámítható is lehet

Több ismerősöm is van, aki szeret sport fogadni. A sportfogadás többnyire nyereséggel zárul, ha az ember ismeri az adott csapatokat, az edzőket, az előző szezonokat. Azt nem olyan nehéz megválasztani esetlegesen két csapat közül, hogy ki lesz a jobb, ki fog nyerni. De ahhoz, hogy azt megjósoljuk, mégis hány góllal, vagy ponttal fog vezetni a nyertes már sokkal inkább rengeteg szerencse szükséges. Persze vannak, akik rendszeresen megjósolják az eredményeket és legtöbbször be is jön nekik.

Elég csak egyszer nagyot kaszálni, utána már nincs megállás. Ha nagyobb összeget nyersz sportfogadáson, sokkal nehezebb lesz leállni, mivel benned bujkál a kisördög, hogy abból a pénzből kétszer-sőt, háromszor annyit is csinálhatnál. Nem kell más, csak egy jó tipp. A sportfogadók tippjeit a fogadási irodák is segítik, a statisztikákkal, amik mindenki számára elérhetőek. Úgy, hogy mindent mindenkiről tudsz, szintén könnyűnek tűnik nyerni, de valójában ez sokkal bonyolultabb annál, mint aminek tűnik. A sportolók is csak emberek, az emberek pedig a legkiszámíthatatlanabbak a világon, főleg, ha teljesítményről van szó. Gondoljunk csak a legutóbbi foci VB-re, ahol végül Horvátország győzedelmeskedett. Senki sem gondolta volna, hogy ők fognak győztesként kikerülni, de mégis így történt. Az egyik legnagyobb meglepetés volt szerintem már jó ideje.

Rengeteg olyan sportesemény volt már a történelemben, aminek a végeredménye mindenkit meglepett. Nem mindig az a befutó, aki a legesélyesebb, és nem mindig az veszít, aki a legbénábban teljesített eddig. Az emberek akaraterején is rengeteg múlik, illetve a környezet is nagyban hozzájárul a meccsek, mérkőzések végeredményeihez.

Sok olyan dolog van az életben, amit a sportfogadáshoz tudnék hasonlítani. Nem csak a mindennapjainkban kell néha bizonytalan döntéseket meghoznunk. Két, látszólag teljesen egyforma lehetőség közül választanunk kell, és sokszor csak reménykedünk benne, hogy a választásunk tényleg jó volt, tényleg a legkedvezőbbet, mondhatjuk, hogy a “nyertes csapatot” választottuk. Ahogyan a sportfogadás esetében is, csak később derül ki, hogy a jó döntést hoztuk-e meg. Ahogyan a sportfogadásnál a meccsek végén, úgy az üzleti életben a szerződések megkötése után derül ki, hogy a jó lóra tettünk-e, azaz a legkedvezőbb döntést sikerült-e meghoznunk.

Számtalan bizonytalan döntést hozunk meg az életünkben, és csak reménykedünk. De vannak dolgok, amiknek nem a véletleneken kellene alapulnia. Ha az üzleti életet vesszük, akkor főleg körültekintőnek kellene lennünk. Ezért van, hogy a jobban menő cégek (és itt nem csak a ultikra gondolok) , minden fontos döntés előtt tervet készítenek. Sorra veszik a lehetőségeket, a veszélyeket, az előnyöket és a hátrányokat, számolnak, terveznek, és végül döntenek. Még ilyenkor sem biztos, hogy a legjobb döntést hozták meg, de reménykednek, hogy nem történik semmi olyan előre nem látható esemény, ami keresztülhúzza a számításaikat.

Rengeteg modell, számolás létezik arra, hogy eldöntsük, melyik eshetőség jár majd a legnagyobb haszonnal ránk, a vállalkozásunkra nézve. Nem mindenki multinál dolgozik, rengetegen vannak, akik kis és középvállalkozásoknál dolgoznak, vagy éppen azokat vezetik. Magyarországon ezek a vállalkozások vannak a legtöbben. A multik száma a többi mikro és társas vállalkozás mellett eltörpülnek, mégis a legtöbb szolgáltató, beszállító és lehetséges partner a multiknak kedvez a feltételeivel.

Szerencsére akadnak olyan cégek, akik még foglalkoznak a KKV szektor résztvevőivel és az egyedi kisvállalkozásoknak egészen egyedi feltételeket kínálnak. Ilyen például az egyik flottakezelő.

Flottakezelő
Flottakezelő

A flottakezelő megválasztása minden esetben egy nehéz feladat, hiszen a feltételek sokszor multikra vannak szabva, a kisvállalkozások pedig nem engedhetik meg maguknak az ilyen nagyméretű beruházásokat, a nem rájuk szabott tarifákat és szolgáltatásokat. Szerencsére a flottakezelő választás nem olyan, mint a sportfogadás, nem kell vakon tippelnünk és mutogatnunk, a jó ajánlat kitűnik a többiek közül, és nem fogjuk megbánni, ha a jót választjuk.

Nemrégiben olyan helyzetbe kerültem, hogy flottakezelőt kellett választanom. Egy mindösszesen 10 autós középvállalkozásról van szó, akik nem igazán értenek az autókhoz, és eddig flottakezelésre sem volt szükségük. De a növekedés miatt újabb autókat szereztek, ezeknek a nyilvántartását, szervizelését pedig már nem tudták saját hatáskörön belül elvégezni, így a tevékenységhez egy külsőscégre is szükségük volt. A multik igényeire szakosodott flottakezelők között nehéz volt meglelni az igazi gyémántot. Ez a flottakezelő tökéletes választás kis és középvállalkozások számára. A flottauto multikhoz méltó bánásmódot kínál a kisebb cégeknek is, akik nem rendelkeznek olyan sok autóval.

A szolgáltatások közé tartozik náluk a tartósbérlet, biztosítás ügyintézés, adók ügyintézése és természetesen a flottakezelés.

Ez így egészen egyszerűnek hangzik, de rengeteg terhet levesz az ember válláról, ha az ilyen apró-cseprő ügyeket egy másik cég végzi. Sokkal kevesebb dátumot kell észben tartani, a flottakezelő valószínűleg jobban tudja, hogy hol kell szervizeltetni az autókat, mint mi és ahhoz is jobban ért, mikor kell elvinni átgumizni őket, honnantól kezdve nem éri meg beüzemelni, és mikor térül meg egy autó ára.

A flottautó flottakezelő 3 féle csomagot kínál a vállalkozásoknak. Megtalálható náluk a superior, a comfort és a standard csomag is. Ezek mind egy kicsit többet nyújtanak, de az alapcsomag is bőven kifizetődő a kis és középvállalkozások számára. Ezek a csomagok egészen egyedi igényeket elégítenek ki, az összeállításuknál figyelembe vették, hogy a vállalkozás és annak flottájának méretére legyenek igazítva a szolgáltatások. Így az alapvető flottakezelő kötelességeket is választhatjuk, vagy akár a 0-24-es asszisztenciával és csereautóval is kibővített hozom-viszem garanciás csomagot is. A kettő közötti hatalmas különbségek áthidalására létezik a comfort csomag is, így a vállalkozások a saját igényeiknek megfelelően választhatnak.

A multikra specializálódott piacon igazi érték egy ilyen flottakezelő, így azoknak, akik hozzám hasonlóan most kerültek választás elé, csak ajánlani tudom. Az oldalon megtalálható vélemények magukért beszélnek! Emellett a szolgáltatások feltüntetése mellett akár hírleveleket is igényelhetünk az oldalon, amelyek tele vannak hasznos praktikákkal, segítenek spórolni.

A flottakezelő nem csak flottakezeléshez nyújt segítséget, de autókat is lehet tőlük vásárolni, így ha olyan vállalkozásnál dolgozunk, ahol éppen gépkocsi hiány van, és jó minőségű autót szeretnének vásárolni erre is bátran ajánlom őket.

A széles szolgáltatáspalettájuk és a KKV szektorbeli vállalkozásokra szabott csomagjaik miatt ajánlom kifejezetten a flottautót. Én nagyon meg vagyok elégedve velük. Gyors az ügyintézés náluk, és hamar elintéztünk minden papírmunkát. Segítőkész, profi vállalkozás, akikre nyugodt szívvel bíztuk rá az autókat a vállalkozásnál, akiknek segítettem keresni. Sok másik flottakezelővel összehasonlítottuk az ajánlataikat és még így is toronymagasan vezetnek.

Ha a sportfogadásokban nem is sikerült túl sokat segítenem és túl hasznos tippeket adnom, remélem aki éppen flottakezelő választás/ váltás előtt áll, annak tudtam segíteni egy kicsit. A sportfogadás sokszor a szerencsén múlik, de a flotta kezelést nem szabad a véletlenre bízni, nem szabad hagyni, hogy rosszul süljön el a dolog, és vigyázzunk, hogy nehogy kedvezőtlen szerződésekbe hajszoljuk magunkat.