Eszmecsere a padlófűtésről edzés közben

Rendszeresen járok fociedzésre, ahova mindig jön velem legjobb haverom is. Nem tartozunk semmilyen sportegyesülethez, tipikusan azok a figurák vagyunk, akik azért járnak edzeni, hogy kikapcsolódjanak. Meg néha azért részt veszünk egy-egy kisebb falumeccsen a közeli faluban. Mindig van valami közös témánk, néha jól össze is kapunk. Éppen két gyakorlat között fújtuk ki magunkat, amikor mutatott egy linket, amit én nem igazán tudtam hova tenni. Nem értettem, hogy az edzés kellős közepén miért nyomja az arcomba a elektromospadlofutes.info/velemenyek linket.

Gyorsan el is magyarázta, hogy most küldte az apja a linket, mert szeretnének elektromos padlófűtést beszereltetni. Kinéztek maguknak egy céget, név szerint az Elektromos Fűtés Kft.-t. Párszor már megnézték az oldalát, ahol szinte mindent végig böngésztek, már csak a vélemények maradtak hátra. A faterja annyit írt mellé, hogy ez elég jól hangzik. Mivel nekünk belefért egy kis lustulás, úgy döntöttünk, kicsit jobban beleássuk magunkat a elektromospadlofutes.info/velemenyek rejtelmeibe.

Kicsit meglepődtem, mert tényleg nagyon jó véleményeket olvastam egy olyan technológiáról, ami nekem teljesen idegen. Az AHT amorf fűtőszálas fűtési technológiáról még nem igazán hallottam. Oké, azt tudtam, hogy milyen megoldások léteznek a fűtésre, de azt nem, hogy ezekre milyen szakkifejezések vannak.

Mivel mindig érdekeltek az ilyesmik, fel is jegyeztem magamnak az Elektromos Fűtés Kft. nevét, hogy később rá tudjak keresni. Most igazodva haveromhoz, az volt a legfontosabb, hogy a cégről, valamint a technológiáról írt véleményeket olvassuk el. Hihetetlenül hangzik, de ez a technológia, ami itthon még nem a legelterjedtebb, a világ számos pontján hódít már. És nem véletlenül. Az amorf fűtőszálas technológia ismert már az USA-ban, Angliában, Cipruson, sőt, nem is kell túl messzire mennünk, már Szerbiában is. Jobban belegondolva, mintha említett volna valamit egyik szerb ismerősöm, csak akkor nem igazán foglalkoztam vele. Így viszont legalább el tudom majd kápráztatni frissen szerzett tudásommal, amikor legközelebb találkozunk.

Csupa jó dolgokat olvastam mások véleményéből, többek között azt, hogy versenyképes áron elérhető, kifogástalan a minősége, könnyen lehet telepíteni, és még gazdaságos is. Mivel túl sokat nem tudtam még az amorf fűtőszálakról, így az egyik véleményből tudtam meg azt is, hogy ezek nem hagyományos fűtőszálak, hanem egy speciális ötvözet amorf szalagjait használják a fűtésre, éppen ettől is különlegesebbek.

Amikor később jobban utánajártam a cégnek és a technológiának, nem bántam meg, hogy a elektromospadlofutes.info/velemenyek félbeszakította edzésünket. Nem sokkal ezután máris hasznát vettem tudásomnak, de ez már egy másik történet.