Egy új pálya kezdete

Az öcsém a sportosabb kettőnk közül és ez mindig is így volt. Nem véletlen, hogy néhány hónappal ezelőtt még élsportoló volt és nagyon komoly pályafutás állt előtte. Ezért aztán igen nagy törést jelentett az életében, mikor egy komolyabb térdsérülés érte. Onnantól kezdve fel kellet hagynia a sportolással, legalábbis profi szinten biztosan. Ezt követően attól féltem, hogy kisiklik az élete, de erős maradt és úgy döntött, hogy ha nem lehet élsportoló, akkor személyi edző lesz belőle.

Az új munkája során egyaránt szeretne majd foglalkozni amatőr és fél profi sportolókkal. Sőt, az egyik volt, profi sportolótársa már jelezte neki, hogy szeretné, ha ő lenne majd az edzője.

A személyi edzéshez egy komoly egyéni vállalkozói hátteret képzelt el magának, mert semmiképp sem szeretne másnak az alkalmazásában állni. Egy ilyen folyamatnak az elindítása azonban nem is olyan egyszerű. Ő csak a sportszakmai dolgokkal szeretne foglalkozni, ezért úgy döntött, hogy az ezzel kapcsolatos teendőket inkább rábízza egy profi csapatra.

Alapos után járás után végül rátalált a neten egy olyan szolgáltatóra, ami nagyban segíthet neki elindulni ezen az úton. A weboldalukon talált egy nagyon részletes írást, aminek a témája a székhelyszolgáltatás egyéni vállalkozóknak. Ennek az elolvasása után tudatosult benne, hogy mindenképpen érdemes partneri kapcsolatba kerülni ezzel a kiváló székhelyszolgáltatóval, mert ők nagyon otthon vannak ebben a témában.

Egy egyéni vállalkozó és egy vállalkozás értelemszerűen sok tekintetben eltér egymástól, azonban ez a székhelyszolgáltató mindkét esetben hatalmas segítséget képes nyújtani. Bejegyzett székhelyre ugyanis nem csak egy szervezetnek van szüksége, hanem egy egyéni vállalkozónak is.

Egy székhelynek persze megannyi feltételnek meg kell felelnie, melyeket nem is annyira egyszerű teljesíteni. Sok esetben olyan szabályoknak is meg kell felelnie, amivel talán egy kezdő vállalkozó nincs is tisztában. Ezeknek a nem ismerte azonban nem fogja felmenteni a hatósági büntetésektől.

Többek közt ezeknek az elkerülése miatt is érdemes ennek a társaságnak a szolgáltatását igénybe venni. Náluk biztosabban senki sem végezhetné el a különböző céges adminisztrációs feladatokat és a hivatalos levelek fogadását és tárolását. Továbbá azt sem szabad felejtenünk, hogy a céghatóságok gyakran felkereshetik a székhelyeket, különböző okokból, akiket nem árt felkészülten fogadni.

Az öcsém sokáig úgy gondolta, hogy a saját bérelt lakásában fogja majd a székhelyt kijelölni, azonban rájött, hogy ez több költséggel és több macerával is járna, mint ennek a szolgáltatásnak az alkalmazása. Ilyen esetekben ugyanis számolni kell az építményadóval is. Ráadásul, ha ez nem a saját ingatlanunk, akkor egy hozzájáruló nyilatkozatra is szükségünk van az ingatlan tulajdonosától. Az irodabérlés szóba sem jöhet az testvérem számára, hiszen az túlságosan megnövelné a kezdeti kiadásokat.

A székhelyszolgáltatás egyéni vállalkozóknak azonban itt 6 hónapra mindössze nettó 29.900 Forint, ha a budapesti helyet választjuk. Ráadásul ehhez a hat hónaphoz jár még egy teljesen ingyenes hónap is. Számolhatunk akárhogy, de árban ennél jobban nem jöhetünk ki, ha egy cég elindításáról van szó.

Az öcsém mostanra már fel is vette velük a kapcsolatot és hamarosan sor fog kerülni a személyes találkozóra is. A találkozón ott lesz egy ügyvéd, aki segít minden hivatalos dolgot elrendezni. Az öcsémnek ráadásul egy fillérjébe sem fog kerülni ennek az ügyvédnek a munkája, ez ugyanis a szolgáltatás része.

Úgy vélem, hogy ez egy kiváló kezdet ahhoz, hogy a testvérem vállalkozása sikeressé váljon.