Sportruházat és tárhelyhiány

Világ életemben nagyon szerettem sportolni, és tudtam, hogyha csak lehetőségem nyílik rá, a munkámban is a sportokkal szeretnék foglalkozni. Édesapán hivatásos focista volt egészen addig, amíg egy sérülés miatt vissza nem kellett vonulnia, édesanyám pedig versenyszerűen szertornázott, és számos országos diákbajnokságot nyert. Emiatt volt számomra egyértelmű kiskoromtól kezdve, hogy a sport az életem része legyen. Egyrészt nagyon jól lehet vele kezelni az élet során adódó nehéz helyzeteket, valamint a legfontosabb előnye, hogy az életünket is meghosszabíthatja.

Először focimeccseken voltam partjelző, ami valljuk be, nőként nem a legegyszerűbb feladat. Később bíró lettem, de a sok stressz és beszólás, amit folyamatosan kaptam a pályán és azon kívül azt okozta, hogy bármennyire szeretem is a focit, ott kellett hagynom, mert kezdett kihatni a lelkiállapotomra. Ezután egy lányfocicsapat edzőjeként helyezkedtem el, amit borzasztóan élveztem. Nagyon szerettem a kislányokat, igazán jó kapcsolatot alakítottam ki velük. Egy nagy problémám volt folyamatosan: sosem találtam meg a csapatnak megfelelő focimezt. Éppen ezért döntöttem úgy, hogy én magam tervezek és csináltatok néhány darabot.

Akkora sikere lett, hogy egyre többen kerestek fel miatta, nagyon sok rendelést kaptam az ország minden tájáról. Úgy gondoltam, jó ötlet lenne, ha elkezdeném komolyabban forgalmazni ezeket a ruhadarabokat, hátha jó üzletet tudnék belőle összehozni. Ezért döntöttem úgy, hogy csinálok egy webshopot, ahonnan sokkal könnyebb hozzáférni a termékekhez.

Ehhez szerencsére találtam egy tárhely bérlés szolgáltatással foglalkozó vállalkozást, akik ráadásul magyarok voltak. Ezt mindig figyelembe veszem, igyekszem magyar vállalkozókat támogatni, kicsit segíteni a munkájukat. Köszönhetően a cégnek, nem voltam teljesen magamra utalva, mert akkor azt hiszem, nem tudtam volna beindítani a saját webshopomat… Elsőként az SSD Four csomagot választottam, ami 4 GB tárhelyet tartalmaz. Ezt induló webshopoknak, illetve kisvállalkozásoknak ajánlják nagyjából napi 1000 egyedi látogató számáig. Indulásnak tökéletesen elég volt, addig nyújtózkodtam, ameddig a takaróm ért. Kételkedtem benne, hogy ebből egyszer egy nagyobb volumenű dolog fogja kinőni magát, de úgy voltam vele, hogy félig hobbinak, félig munkának nem rossz ez.

Ám hála az égnek ezzel kapcsolatban tévedtem. Már rögtön a webshopom indulása után nagyon sok ember kereste fel, és vásárolt tőlem. Eközben egyre bővítettem a kínálatot, míg nem azon kaptam magam, hogy nagyszámú termékekkel rendelkezik a kis virtuális boltom. Ekkor jött ez az a pillanat ismét, hogy szűkössé vált az addig bérelt tárhely. Ezért váltottam egy nagyobb csomagra, az SSD Fifteen nevezetűre. Ezt számos terméket forgalmazó, közepes forgalmú webshopoknak tervezték kb. 1000 és 1500 közötti napi egyedi látogató esetén.

Nagyon hálás vagyok a vállalatnak, hogy a segítségükkel sikerült megvalósítani azt, amiről gyerekkén álmodni sem mertem. Azt hiszem, nem sok nő van, aki gyermek sportruházattal foglalkozó webshopot üzemeltet olyan ruhákkal, amelyeket maga is tervez!