Mikor a gyermekünk elkezd sportolni, mi meg csak az akciós bukósisakokra gondolunk…

Nem számítottunk rá, hogy ilyen hamar, de eljött az idő, hogy a gyerekünknek sportolási tevékenységet válasszunk. Nem arról van szó, hogy idáig semmit sem sportolt, mivel az iskolájában van lehetőség iskola utáni gyermekfoglalkozásra beíratni a gyerekeket, de ez most már kevésnek bizonyult. Az inkább arra volt jó, hogy kint legyenek a gyerekek a levegőn, kicsit kirohangálják magukból az iskolában ülve eltöltött időt.

Szóval végig néztük, hogy melyek azok a lehetőségek, amelyek szóba jöhetnek. Természetesen a fiunkkal együtt, hárman. Sorra vettük az összes labdajátékot, csapat sportot, egyéni sportot, még az extrém sportokat is. A focitól elkezdve a tájfutáson át a sziklamászásig mindent. A végén sikerült leszűkíteni a kört 4 spotágra. Ez a biciklizés, úszás, gokartozás és a motorozás. Nem éppen szokványos és hétköznapi sport az összes. De ez van. Mind a ketten elhatároztuk, hogy ellentétben a szüleinkkel, akik köteleztek minket azokra a dolgokra, amiket ők akartak, hanem közösen eldöntjük, és még ha a legvadabb elképzeléseinket is felülmúlja, akkor is segítünk abban, hogy gyermekünk azt csinálhassam, melyben a legjobban látja önmagát.

Szó szót követett és még inkább leszűkült a kör a gokartozásra és a motorozásra. Itt már csak az tudott dönteni, hogy milyen is ez a dolog élőben, következhetett a „puding próbája, az evés”, vagyis elmentünk és kipróbáltuk milyen egy motoros és milyen egy gokartos oktatás.
Mind a kettő rendkívül élvezetesnek bizonyult, mégis a végén a motor mellé került a voks. Tehát eldőlt, hogy a fiunk motorozni fog.

Meg is beszéltük az oktató központtal a lehetőségeket és végigjártuk, hogy pontosan mi is kell ahhoz, hogy Máté (a fiunk) elkezdhesse az edzéseket.
Mielőtt mindenki szívinfarktust kapna, motort nem kötelező vásárolni. Eleinte még nem is ülnek motoron. Van egy 2 hónapos induló szakasza a képzésnek, ami gyakorlatilag kresz és elsősegély oktatás gyerekeknek és utána indul a vezetés. Először kis motorokon, melyet bérelni lehet a központtól, és nem kell fölöslegesen megvenni, amikor ebben az életszakaszban már pár hónap alatt akkorát nőhet egy gyerek, hogy újat kéne venni. Tehát az ad a hely. Amit kell beszerezni az a motoros ruha és a bukósisak. Ez egy komoly beruházás, mivel első a biztonság és így elvárt egy ténylegesen profi felszerelés, ami persze azért nagyon sok pénzbe kerül. Ezért először elkezdtünk keresgélni, hogy tudunk-e valakitől használtan venni. Kérdezősködtünk ismerősöktől, néztük az interneten is, és találtunk is, de csak motoros ruhát, ami használt, de jó állapotú, eladó és még méretben is passzol. De bukósisakból, nem találtunk ilyet. Ellenben találtunk egy weboldalt, ahol lehetőség van hozzá jutni akciós bukósisakokhoz, illetve kuponokhoz, az egyik legnagyobb magyarországi motoros web áruházban. Sőt továbbá mérettáblázat, felhasználási feltételek és tanácsok tömkelege is fellelhető a fent említett oldalon, mely segít abban, hogy a lehető legjobb sisakot válassza ki az ember. Így aztán ezt a lehetőséget ki is használtuk és nekiálltunk ezerrel sisakot választani. Mivel Máté nem túl kistermetű fiatal kora ellenére, így az XS méret jónak bizonyult a számára. Több árkategóriában is találhatóak akciós bukósisakok, szóval viszonylag nagy volt a választék. Végül sikerül egy olyan sisakot választani, ami minden szempontból megfelel sőt, Máté is elég „menőnek” találja. Alig várta, hogy kipróbálhassa.

Szerencsére nagyon ügyesen fejlődött és gyorsan tanult, így elég hamar ülhetett már motoron, amit szintén elképesztő profi módon elsajátított. Nagyon megkedvelte a sportágat és folytatta is. Persze nem kellett hozzá több, mint egy év és kinőtte a bukósisakját, de a kitűnő minőségnek és értékállásnak köszönhetően, egy perc alatt jó áron, új tulajdonosra talált az oktatóközpont friss tanoncai közében. Mi pedig már kerestük is fel a bevált oldalt, hogy most már hosszú távra keressünk még profibb sisakot, hiszen a fiunk nem máshova, mint az első versenyére készül, melyen komoly kvalifikációt szerezhet akár nemzetközi versenyeken való induláson is.