Sportolás után a vendéglátásba

A sportoló karrierje hamar véget ér. Ez hivatásbéli sajátosság. És én még csak nem is edzősködésben gondolkodtam utána, mint sokan szoktak. Ennyi edzőre nem is lenne szükség. Nem voltak kiugró eredményeim sem, túl sok támogatást a karrierem utánra nem remélhettem, ezért a másik szenvedélyem felé kezdtem kacsintgatni: a vendéglátás felé.

Ez nagyon más világ. A sport olyan letisztult… Leúszni minden nap az adott kilométert, egyéb irányú edzéseket elvégezni, de magának a sportolónak, belülről ez kevésbé összetett. Monoton, nehéz, de nem összetett! Egy étteremben dolgozni más. Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy ott is valaki főz, miután egy másik felvette a rendelést, utóbbi ki is viszi a kész ételt és csak csörög a kassza… Hát nagyon nem így van. Gondoltatok már rá, hogy egy étteremben hogyan lehet az infrastruktúra mindig naprakész? A gyors válaszom az, hogy a Hunnia Kristállyal (hunniakristaly.hu) például. Aztán abba, hogy ők hogyan oldják meg, hogy mindenkinek gyors tempóban bármit szolgáltassanak, abba már végképp bele sem gondolok.

De beszerzési oldalról tényleg ennyire egyszerű! Felmentek a Hunnia oldalára, ha érdekel a főzés/vendégellátás és ti is látni fogjátok, hogy főbb pontokba szedve vendéglátóhely-típusok szerint mennyi minden van. Aztán, ha belekattintotok egy főkategóriába, azon belül is…

Én se nem vagyok szakács, se pincér, ezeket nem mondtam, csak azt, hogy étteremben dolgozom. A Hunniára és az efféle beszerzésre pedig azért van óriási rálátásom, mert látjátok, ott sem csak ez a két szakma létezik…

Csomagolóanyagok, mosogatás – vannak például ezek is, mint főbb menüpontok a fejlécben. Alkalmazunk mi is futárt még az éttermünkben, mert a házhozszállítás ma már nem lehet mellékes dolog, és a Hunnia ebben a részében is segítséget nyújt jócskán a folyamatnak. Ők teljesen egy tető alá hozták az egyes alterületeket, mindenestül. A kiszállításhoz szükséges termékeket a melegen tartó táskától a pizzás dobozig, a műanyag evőeszközöket food truckhoz, vagy bármihez pont úgy leszállítják, mint az éttermi evőeszközöket, vagy például ezt: rozsdamentes fazék 100l. Ez volt a legújabb beszerzésünk, mert ilyen jellegű termékekből kellett újítani. Ezért dobtam be ezt a linket, de jó szemléltető lett volna bármelyik másik is.

Az új fazekaink már rozsdamentes, 10 éves garanciális dolgok lesznek, mint a linken is láthatjátok. A Hunniának köszönhetően minőségi előrelépés is következik. Még van egy “különleges edények” almenüjük is, ahol tésztafőző fémkosarak, fedőtartók, spárgához kitalált speciális főzőedények és minden ilyesmi akad. Vajmelegítő edény, tejforraló – értitek már, hogy egy étteremben micsoda eszközparkbéli követelések vannak? Nem láttok be a konyhába, de higgyétek el, sok minden kell kéznél legyen.

A Hunnia kínálata teljesen lenyűgöz. Ahogy a rozsdamentes fazék 100l tippemre való kattintáskor, a leírásból azt is láthatjátok, hogy ők tényleg a minőséget tekintve is kiugróak. Az első hely, ahol a mennyiség oltárán ez nincs feláldozva, még csak kisebb mértékben sem! Szeretem (nekem a területre új belépőként nagy segítség is volt), hogy apró leírásokkal terelik az újoncokat a tudáselmélyítés irányába. Egyfajta “vallásuk” lehet nekik a vendéglátás, azt hiszem.

Néha az ember csak böngészi az oldalt és belefut egy ilyen szövegbuborék-szerűségbe, mint, hogy mi a flambírozás. Az édességek és a húsok tálalásakor van rá olykor szükség és igény. Lángoló szesz használatával történik – biztos láttatok már legalább videókban ilyet. És ők leírják ezt követően részletesebben is. Jól ki van ez találva. A Hunnia nekem tök jó belépés volt tényleg a vendéglátás világába. Az oldalon töltött idő alatt, ha a leírásokat is olvastam beszerzés közben, eskü többet tanultam néha, mint a virtuális iskolapadban, ami a “papír megszerzésére” irányult pusztán. (Távoktatásban volt részem, és az messze nem adott annyit, mint a gyakorlat)

Pedig ez egy webshop… De láthatjátok, hogy több is annál, ezért nem írtam azt, hogy “csak egy webshop”. A Hunnia a vendéglátás hazai birodalma. Minden érdeklődőnek ajánlott és vásárolni is lehet otthonra is jó pár hasznos dolgot. Főzéshez, vendéglátáshoz! A rozsdamentes fazék 100l nem mindenkinek indokolt, de nekik van kisebb, házi kivitel. Ebből is, meg másból is. Minden dimenzióra rálátnak és ellátják azt a külön kis világot is termékekkel. Minden világot, ami a vendéglátás és a sütés-főzés galaxisán belül van.