Bőrápolás úszóként – a titkos hozzávaló a növényi glicerin

Mióta csak az eszemet tudom, szinte több időt töltök a vízben, mint a szárazföldön. Kamaszkorom óta versenyszerűen úszom, ez azonban sajnos igencsak megviseli a bőrömet. A bőröm kiszáradt és gyakran repedezett, néha pedig az ekcémám is előjön. Sokféle krémet kipróbáltam már, hogy kezelni tudjam ezeket a tüneteket, azonban egyik sem volt igazán hatásos.

Egy szintén úszó barátom, aki hasonló problémákkal küzdött régebben, azt javasolta, hogy próbáljam meg én magam elkészíteni természetes összetevőkből a krémeket és szappanokat, amelyeket használok. Hallgattam rá, és a Humanity Áruház webshopjában elkezdtem kutatni a megfelelő alapanyagok után.

A keresésem eredményeként arra jöttem rá, hogy akármit is készítek, növényi glicerinre mindenképpen szükségem lesz, így az volt az első dolgom, hogy azt beszereztem a https://www.humanityaruhaz.hu/termek/glicerin_novenyi_995-os_pheur_200_ml.html oldalról.

Ahogy a Humanity Áruház termékleírásában is olvasható, a növényi glicerin egy színtelen és szagtalan anyag, amelyet különböző kozmetikumok alkotóelemeként tartanak számon. Használható többek között samponok, különböző krémek vagy átlátszó szappanok készítéséhez is.

Amennyiben valaki a fejébe veszi, hogy természetes összetevőjű kencéket fog készíteni, a Humanity Áruházban minden lehetőség adott arra, hogy ehhez hozzáfogjon. Ez egy környezetbarát cég, amelynek az a küldetése, hogy természetes eredetű alapanyagokat és kész termékeket áruljon. Ha például szappant szeretnénk készíteni, minden hozzávalót megtalálunk egy helyen – a baloldali menüsorban külön szekciót is kapott ez a témakör. Hasonló a helyzet a tusfürdőkkel és a krémekkel is; ezek alapanyagait a „Melt & Pour alapok, krémek, fürdőkozmetikum alapok” kategóriában találjuk meg. És ne feledjük, hogy mindennek értékes adaléka lehet a növényi glicerin is!

Ha esetleg úgy érezzük, hogy elvesztünk a sok lehetőség között, vagy nem tudjuk pontosan, hogy hogyan is kell felhasználni egy-egy terméket, a Humanity Áruház ebben is segítséget nyújt. Az oldal aljára görgetve találunk két linket a Hatóanyag Lexikonhoz, illetve a Humanity Tudástárhoz, amelyeknek mindegyike extra információkat tartalmaz a webáruházban árusított termékekről és használatukról. Például ha részletes útmutatásra vágyunk a szappankészítést illetően, csak kattintsunk a Tudástár oldalára, és válasszunk ki egyet a számtalan recept közül.

Külön öröm volt számomra, hogy ez a webshop magas minőségű, ellenőrzött termékeket árusít, amelyek hazai és egyéb európai beszállítóktól érkeznek. Továbbá az is előny, hogy aki a Humanity Áruház oldaláról rendel, annak nem kell hosszú napokat várni a kiszállításra, hiszen a rendelésünk 1-2 napon belül már meg is érkezik.

Aki minőségi, környezetbarát és természetes eredetű készítményeket vagy alapanyagokat szeretne vásárolni, annak nyugodt szívvel ajánlom a Humanity Áruház oldalát. Ha házi szappan- vagy kencekészítésre adnánk a fejünket, akkor pedig mindenképpen szerezzünk be egy adag növényi glicerint (https://www.humanityaruhaz.hu/termek/glicerin_novenyi_995-os_pheur_200_ml.html), hiszen arra minden esetben szükségünk lehet!