Egy sportoló életébe nem fér bele a fogfájás!

Úszóként számomra kiemelkedően fontos, hogy mindig kiegyensúlyozottan érezzem magam, hiszen a közérzetem nagy befolyással bír a fizikai teljesítményemre. A harmóniát igyekszem megfelelő mennyiségű alvással, egészséges táplálkozással, valamint sok friss levegőn töltött idővel megteremteni. Azonban vannak olyan helyzetek, amelyek során egy külső tényező akadályoz meg abban, hogy kirobbanó formában legyek sportolás közben. Ilyen szituáció volt, amikor a bölcsességfogam miatt kellett megszakítanom az edzésemet. A szokásos hosszokat úszva egyszer csak éles fájdalmat éreztem a számban, amely annyira kibillentett a ritmusból, hogy muszáj volt kimásznom a medencéből. Gyanakodni kezdtem arra, hogy a bölcsességfogamról van szó. Az edzőm azt tanácsolta, hogy nézessem meg fogorvossal, mert lehet, hogy bölcsességfog húzás lenne a jó megoldás. Javaslatára gyorsan és egyszerűen időpontot kértem egy magánrendelőbe, hogy minél hamarabb túl legyek rajta.

Kiderült, hogy valóban a bölcsességfogammal volt probléma, pontosabban nem volt helye a fogívben. Emiatt okozott hatalmas fájdalmat, amikor növekedésnek indult. Sajnos mivel teljesen funkcióképtelen volt a rágásban, ráadásul sok kellemetlenséget okozott nekem, az általam választott fogorvos azt mondta, hogy el kell távolítania a szájüregemből. Mivel a fog nagy részben áttörte az ínyemet és nem volt gyulladt állapotban, ezért egy egyszerű foghúzással meg tudta oldani a kezelést. Kicsit megnyugodtam, hogy nem kell műtéti beavatkozás, de mivel soha életemben nem kellett egy fogamat sem kihúzni meglehetősen megriadtam attól, ami rám várt.

A kezelés komplikáció nélkül zajlott, a fogorvos profi módon eltávolította a hibás fogamat. Nem mondanám életem legnagyszerűbb élményének, de egy biztos: a következő edzésemen már nem volt semmilyen zavaró tényező, újra száz százalékban tudtam az úszásra összpontosítani!