Sportolók is kötnek lakásbiztosítást

Amikor oda költöztek mellénk az új szomszédaink csak nézegettük első körben egymást, felmértük az erőviszonyokat, hogy kik is lehetnek, gondolatban eljátszottunk a feleségemmel, hogy esetlegesen milyen jó kapcsolatot fogunk ápolni az újdonsült fiatal házaspárral, akik a szomszédunkba költöztek. Ez a képzelgésünk, valóra is vált, és a hetek, hónapok során jól kiismertük őket, megtudtuk, hogy a házaspár mind a két tagja élsportoló. Élménybeszámolóik mindig egy másik világba kalauzol el minket a feleségemmel, nagyon felnézünk rájuk, hogy ennyi edzés, a táplálkozásra való odafigyelés mellett, és annak tükrében, hogy milyen szép eredményeket érnek el a sportban, mindvégig nagyon kedves és végtelenül szerények tudnak maradni, a maguk közvetlen módján. Talán ez is az élsportnak köszönhető a megfelelő alázat, napi két edzésük van reggel és esete, a napközben pedig intézik a saját cégük ügyét, egész nap pörögnek, de elmondásuk szerint az a legjobb a napjukban amikor végre edzésre mehetnek. A versenyeiken is szép eredményeket érnek el, valahol ezért is csinálják, hogy mindig megdöntsék a saját eredményüket, mindig jobbá és jobbá tudnak válni, hogy ha jól sikerül a verseny előtti felkészülési, alapozási idő. Ők mindent elkövetnek, hogy így legyen és ennek meg is lesz a következménye nem más formában, mint a remek eredményekben. Mivel ennyire elfoglaltak a sport és a saját életük szervezése miatt, alig jut idő a kötelező ügyeik intézésére. Mióta odaköltöztek nem tudtak még lakásbiztosítást kötni, el is panaszolták nekünk, hogy erre már nem tudtak időd és energiát fordítani, de annyira mardosta őket a tudat, hogy nincs biztosításuk, és bármi baj történhet, hogy egyik este elkezdtek biztosítás után kutatni. Előtte egy két pohár bor mellett arról beszélgettünk, hogy melyik lakásbiztosítás a legjobb.

Ez fogós kérdés minden tényezőt figyelembe véve, mert kinek milyen igényei vannak, az alapján lehet eldönteni, hogy melyik lakásbiztosítás a legjobb. Hiszen valaki inkább a betörés következtében felmerülő károkra szeretne biztosítást kötni, hogy az első sokkból, miszerint kirabolták őket, felocsudván ott legyen egy biztos összeg, ami állja kárt. Valaki természetkatasztrófák ellen szeretne térítést kapni, és olyan is akad, aki különböző beázásoktól tart, legyen az külső vagy belső beázás, csőtörés formájában. Egy biztos, hogy melyik lakásbiztosítás a legjobb, azt mindenkinek magának kell megtalálnia. De mivel a szomszédainknak erre nincs idejük, hogy napokat töltsenek el azzal, hogy a különböző oldalakat bújják, vagy esetleg személyesen mennek be a biztosítókhoz, hogy mely ajánlatukat ajánlják legjobban számukra, melyik felelne meg az ő igényeiknek. Ezért valami egyszerűbb, praktikusabb és nem utolsó sorban gyorsabb lakásbiztosítás megkötési formát kell találniuk.
Természetesen az internetet hívták segítségül, és egy olyan remek oldalba botlottak, még maguk sem hittél el, hogy ilyen létezik, és már 20 éve az emberek szolgálatában áll a cég, a másik hihetetlen dolog az volt, hogy ők még a cégről nem is hallottak, ezt furcsálni vélték is. Szóval ez a nagyszerű oldal az érdeklődők rendelkezésére áll, különböző kalkulátoraik segítségével. A cég nem csak lakásbiztosítás, hitel, és egyéb biztosításokkal foglalkozik, összegyűjti a rendelkezésre álló adatokat, a fellelhető biztosítást kínáló cégektől és a kalkulátora segítségével az érdeklődő számára a legmegfelelőbbet hozza ki számára.

A szomszédok ezt már egy következő beszélgetésünk alkalmával mesélték el, büszkélkedve, hogy már rendelkeznek lakásbiztosítással, és hogy ha ezt tudják, hogy ilyen könnyen megy az interneten keresztül, akkor már rég elintézték volna, nem vártak volna hónapokat, abban a hitben, hogy mennyi idejüket el fogja venni az, hogy keresnek, nem találnak, illetve hogy a szerződés megkötése hosszú ideig fog tartani. Élménybeszámolójukat azzal kezdték, hogy a remek cég kalkulátorát elindították, ezt nagyon könnyen megtalálták, mert maga a honlap jól felépített, az érdeklődő könnyen kiismeri magát az adott oldalon, a főoldalon minden megtalálható rögvest, ezért keresni is alig kell, csupán ki kell választani a megfelelő kalkulátort. Ezt a kalkulátor választást meg is tették a szomszédaim, elindították a kalkulátort és csodát láttak, annyira könnyen kezelhető felülettel álltak szemben, hogy tényleg ők is meglepődtek, a cég minden segítséget megad, akár kollégájuk formájában is, aki segít a kiválasztási folyamatban, de szomszédaim ketten oldották meg. Tovább haladtak az oldalon, és egy olyan felülettel találták szembe magukat, amiről az előző beszélgetésünkkor beszéltünk, hogy egy lakásbiztosítás mennyire személyfüggő is, hogy mennyire azon múlik, hogy a lakás tulajdonosának milyen igényei vannak, és az alapján kell a lakásbiztosítási szerződést megkötni. Szomszédomék elmondása alapján ez a felület arra, volt jó, hogy ki tudták választani, hogy a lakásbiztosításon belül nekik konkrétan mire is van szükségük. Olyan lehetőség is volt, hogy az pipálják be, hogy még a kutya is tartozzon a lakásbiztosításba, de mivel nincs kutyájuk, ezért ezzel az opcióval nem éltek.

Azzal viszont igen, hogy a vihar kárt, besurranó tolvajok okozta kárt, illetve a csőtörést mindenképpen térítse a biztosításuk, ez nagyon alap dolognak hathat, de legfőképpen erre volt szükségük, nem szerettek volna túlmutatni az alap biztosításon, mert nem érezték úgy, hogy bármi nagyobb baj érheti a lakást. Ezen füleket pipálták ki, majd elmondásuk szerint tovább haladtak, ahol a következő lapon meg kellett adni a személyese adatokat, és hogy a lakás milyen paraméterekkel bír, ezek az információk is kellenek a legjobb biztosítás megtalálásához. Miután kitöltötték, már ott is voltak az ajánlatok és meg is lehetett kötni a szerződést, ezzel a lehetőséggel éltek is, és a legjobbat meg is kötötték. Amely ár érték arányban is megfelelt számukra. Boldogan és elégedetten távoztak az oldalról, amelyről azóta is ódát zengenek minden találkozásunk alkalmával. Elmondásuk szerint tényleg nagyszerűen felépített honlappal találták szembe magukat, egyértelműen ez alapján is tudtak dönteni, nem csak a cég által nyújtott szolgáltatások miatt. A honlapja egy – egy cégnek mindent elárul, hogy mennyire figyelmes az érdeklődőikkel szemben, mennyire próbálja már az adott oldalon is minden kívánságukat teljesíteni. Szomszédomék olyanok, és szerintem a legtöbb érdeklődő is, hogy ha egy használhatatlan oldallal találja szembe magát, akkor nem marad sokáig, itt viszont öröm volt az oldalt és annak kalkulátorát használni, mivel minden kézenfekvő volt, és tényleg egyedien lehet olyan biztosításhoz jutni, ami csak az érdeklődőre van szabva. Szuper megoldás ez minden olyan biztosítás kötés előtt álló ember számára, aki kevés idővel rendelkezik, de azalatt a pár perc alatt, míg biztosítást keres és majd meg is köti azt nagyon hatékony szeretne lenni. Annyira dicsérték a szomszédomék ezt az oldalt, hogy amint hazaértük mi is megnéztük feleségemmel és azon gondolkodunk, hogy olyan jó ajánlatot láttunk az oldalon, hogy átkötjük a mi lakásbiztosításunkat is.