A sportorvos és a táskája

Kicsi gyerek voltam még, amikor elkezdtem kipróbálni mindenféle sportokat. Igazából a szüleim voltak azok, akik kerek perec megmondták: mozgásra márpedig szükség van! Hát így kóstoltam én bele többek között a judóba, a vívásba, a labdarúgásba, a kosárlabdába, a futásba, a kerékpározásba, a túrázásba és a thai-boxba. Versenyeken is vettem részt egyik-másik sportban, de komoly eredményeket nem értem el, sosem volt a vágyam, hogy valamelyikben profi lehessek. Ahhoz sokkal lelkesebben kellett volna lennem, de legfőképpen elköteleznem magam valamelyik mellett.

Azt azonban sose feledjük, hogy aki sportolni kezd, az bizony meg is sérülhet. Ez a kockázat mindig jelen van. A saját bőrömön is sokszor meg kellett, hogy tapasztaljam, bár szerencsére hosszan elhúzódó vagy maradandó sebesülést sosem szereztem. Akár szerencsésnek is mondhatom magam, tekintve, hogy sokan, akik valóban profi karrierről álmodoznak sajnos a korai szakaszban derékba törik a pályafutásukat. Vagy éppen más tör, ha figyelmetlen, elővigyázatlan. Pontosan ezért kell, hogy minden sporteseményen jelen legyen a sportorvos. Ha egy sérülés első ránézésre még nem is tűnik annyira súlyosnak, lehetséges, hogy gyors és megfelelő szakellátás nélkül akár életveszélyessé is fajulhat.

Magam is nem egyszer voltam szemtanúja, ahogy a pálya széléről rohan befelé az orvos, oldalán a segéd, kezében az orvosi táska. Igen, a jó kis bőrből készült, masszív, felül nyíló bőr orvosi táska, amiben benne van minden, amire egy gyors ellátáshoz a doktornak csak szüksége lehet. Kötszer, olló, hűtő spray, fertőtlenítő, vagyis az összes olyan kellék, ami jól jöhet, ha a földre került embert gyorsan szállíthatóvá lehet tenni.

Felnőttként már sajnos közel sem sportolok annyit, mint amennyit kellene, de sajnos a munka és a sok utazás mellett örülök, ha egy kis magánéletre jut néha idő. Viszont a múltkor, mikor bőr táskát kerestem magamnak, belefutottam egy oldalba, ahol az általam keresett termékeken túl olyasmit is találtam, ami hirtelen nosztalgiával töltött el. A Bagbox kínálatában komoly mennyiségben vannak jelen a különböző orvosi táskák, ezek közül is némelyikhez nagyon hasonlót már én is láttam sportorvosok kezében. Gyerekkoromban mindig is izgatott, hogy milyen lehet egy ilyen orvosi táska belülről, mi minden férhet el benne, milyen érzés lehet kézben tartani, és hasonló kérdések. Mivel én sosem sérültem meg komolyabban, így (szerencsére) nem volt alkalmam választ találni a kérdéseimre, de talán jobb is így. mindenesetre érdekes volt látni, hogy vannak még, akik foglalkoznak ilyen klasszikus jellegű, elnyűhetetlen orvosi táskákkal. És ezek nem csak sport, hanem bármilyen másik orvos nagyszerű kísérői lehetnek, mondhatni a kezük meghosszabbítása. Hiszen milyen érdekesen venné ki magát, ha a felszerelést a karja közt szorongatva futna a doki a sérülthöz? Van egy-két gyermekkori ismerősöm is, akikről tudom, hogy egészségügyi pályára mentek tovább a középiskola után, szerintem nekik is a figyelmükbe fogom ajánlani a Bagbox weboldalát, ha másért nem is, de legalább tudjanak róla, hogy hol lehet szuper minőségű, megfizethető árú orvosi táskákat venni, rövid kiszállítási idővel, kiemelkedően hosszú, harminc napos visszavásárlási garanciával.

orvosi táska

Még azzal a gondolattal is eljátszottam, hogy mi lett volna, ha én is orvosi pályára megyek ahelyett, amit valójában tanultam? Vajon én milyen táskát választottam volna magamnak? Mi lett volna az enyémben? Mondjuk már nem érdemes ezen járatni az agyam, ez a hajó már rég elúszott. De ezt az oldalt mindenesetre észben tartom, hogy ajánlani tudjam mindenkinek, aki érdekelt a témában. Még az is lehet, hogy egyszer az egyik gyermekem dönt úgy, hogy orvosnak áll. Akkor viszont különösen jól fog jönni.