Új klíma az edzőteremben

Kellemes változások az edzőteremben

Rendszeresen járok baranta edzésre, ugyanis nagyon szeretem ezt a fajta mozgásformát. A baranta egy, a magyar hagyományok előtt tisztelgő harcművészeti stílus, ami nem csak különböző eszközöket és technikákat ötvöz, hanem nagyon jól segít levezetni a stresszt is. Még korábban egy ismerősöm avatott be a baranta világába, aki edzőként tevékenykedik ebben, ám a többszáz kilométeres távolság miatt kénytelen vagyok egy hozzám közelebb eső csapathoz járni edzésekre. Jó időben a szabadban edzünk, amikor hűvösre fordul az idő, inkább bevonulunk egy terembe. Még csak pár hete váltottunk beltéri edzésre, amikor kezdett hűvösebbé válni bent is a levegő. A terem tulajdonosa megnyugtatott, hogy az edzőterem éppen most fog egy nagy változáson átesni, ugyanis hamarosan a klímával való fűtés adta kellemes légkörben folytathatjuk az edzéseket.

A baranta edzések megmentője a fűtésre alkalmas klíma

Az igazat megvallva nekem mindegy volt, hogyan oldják meg a fűtésproblémát, de amikor már üzemelt a klíma, megértettem, hogy miért erre esett a választás. Miután beszerelésre került a klímarendszer, és lezajlott az első olyan edzés, amelyen már tényleg kellemes volt a hőmérséklet, nem volt kérdésem a dologgal kapcsolatban, nem merültek fel kételyek. Az első kellemes légkörű edzés után megkérdeztem a terem tulajdonosát, hogy mi alapján esett a választása a klímával való fűtésre. Elárulta, hogy máshol már megtapasztalta ennek előnyeit, így tudta, hogy mibe vág bele.

Az előzmények

Ő is ajánlás alapján tapasztalta meg, milyen a klímával való fűtés, miért éri meg, és mik az előnyei. Egy ismerősénél járt, amikor észrevette, hogy nem radiátorral fűtenek, hanem klímával. Ki is faggatta, hogy honnan jött ez az ötlet. Egyértelműen azért érdekelte a dolog, mert tetszett neki. Javasolta, hogy keresse fel a futesklimaval.com weboldalát, amelyen keresztül fel tudja venni a kapcsolatot a Fábián Group Kft. munkatársaival. Nem is nagyon kellett győzködni, mert a klímák világa amúgy sem volt neki idegen, de fűtés szempontjából még csak most tapasztalta meg, hogy mennyire jó dolog.

Persze elmesélte, hogy egy ideig vacillált azon, hogy tényleg benevezzen-e az egész teremben a klímaberendezésre, hiszen sport közben mégis csak mások az igények. Ezért először kipróbálta kicsiben, a saját otthonába szereltetett be fűtésre alkalmas klímát, és a feleségével tesztelték otthoni edzéseken. Úgy tűnt, hogy beválik a dolog, és éppen ezért eldöntötte, hogy a közeljövőben az edzőtermet is felszerelteti klímával.

Nem várt fordulat

Igen ám, csak ez a közeljövő hamarabb jött a vártnál, ugyanis ahogy megérkeztek a hűvösebb napok, úgy adta meg magát szépen az edzőterem fűtésrendszere. A tulajdonos nem esett pánikba, mert tudta nagyon jól, hogy van keret a klímával való fűtés bevezetésére, csak nem számított rá, hogy ilyen hamar szükség lesz rá. Így gyorsan nekiült utánanézni a lehetőségeknek, és a fontos tudnivalóknak.

Amit a klímával való fűtésről tudni kell

Viszonylag röviden, tömören össze voltak foglalva azok a dolgok, amiket feltétlenül tudni kell, ha valaki klímával való fűtésre adja a fejét. Talán az első, és legfontosabb tényező a hely mérete. Ugyanis ha nem tudod, mekkora helyet kell felfűteni, azt sem tudod majd, hogy milyen berendezésre van szükséged. Szerencsére ebben a Fábián Group Kft. munkatásai segítenek, így senki sem lesz egy eltévedt bárányka a klímák világában, és senki sem lesz magára utalva a választásban.

Ezt megnyugtató volt nekem is hallani, mert ha teljes mértékben a saját fejem után megyek, akkor könnyen megeshet, hogy mellényúlok. Viszont ha a megfelelő szakember segít a választásban, már nem lehet akkora gond.

A klímarendszer fűtésben való alkalmazása hatékony megoldás, ráadásul alkalmazható teljes értékű fűtésként, és kiegészítő fűtésként is. Ez számomra hatalmas pozitívum, mert vannak olyan helyiségek a lakásomban, ahol csak az egyik megoldás lenne lehetséges, és van olyan, amelyikben csak a másik. Gondolom, a sorokat olvasva egyértelmű, hogy engem is elkezdett vonzani ez a klímás dolog, és minél többet tudtam meg róla, annál jobban érdekelt.

Az sem volt hátrányos dolog, hogy bizonyos esetekben még olcsóbb megoldás is lehet, ha klímával fűtök, mert például a gázfűtésnek komoly és költséges velejárói vannak gyakorlatilag minden évben, és ha van rá mód, ezeket szeretném végre elkerülni, és elengedni ezt a sok macerát. A klíma esetében pedig ugye egyszeri nagyobb kiadásom van. Ráadásul a Fábián Group Kft. munkatársaira nem csak akkor számíthatok, amikor beszerelik a klímát, hanem akkor is, ha szervizre szorul az eszköz, vagy elérkezik a karbantartás ideje.

Ha mindez nem lenne elég, maga a fűtés még a helyiség levegőjét sem károsítja, sőt, a klímaberendezés szűri a levegőt, így a kellemes hőmérséklet mellett a tiszta levegő is biztosított. A felsorakoztatott érvek mind amellett szóltak, hogy nekem is érdemes lenne belevágnom a klíma projectbe, hiszen szoktam otthon is edzeni, igaz, csak a nappaliban, de fontos, hogy ne csak a hőmérséklet legyen kellemes, hanem a levegő is.

A kirakós minden darabkája a helyére kerül

Az edzőterem tulajdonosával lezajlott beszélgetés során megértettem, hogy miért a klímával való fűtés volt számára a megfelelő megoldás, és miért ezt tartotta a leghasznosabbnak az edzőterem és az ott edzők érdekében. Miután hazaértem, máris motoszkált a fejemben a klíma gondolata, és máris azon gondolkodtam, hogy mikor keressem fel a Fábián Group Kft. munkatársait.