Környezetvédelem hőszivattyús fűtési rendszer kiépítésével

TNG-AIR hőszivattyúk – minőségi cseh gyártmány, kizárólag nálunk! – amikor először találkoztam a TNG-AIR hőszivattyúkkal, nem ismertem. Aztán megtudtam, hogy egy kiváló minőségű, csúcskategóriás cseh márkáról van szó, melyet hazánkban kizárólag a Klímaglobál Kft. forgalmaz. De mire idáig eljutottam a tájékozódásban, már meg is fogadtam, hogy én is hőszivattyús rendszert telepíttetek épülő házunkra.

Saját egészségünk nagyon fontos. Fontos, hogy rendszeresen sportoljunk, hogy egészségesen táplálkozzunk, hogy mindent megtegyünk testi és lelki egészségünkért egyaránt. Persze az sem mindegy, hogy mit sportolunk és az sem, hogy milyen elvek szerint táplálkozunk. Hisz nem mindenkinek van szüksége ugyanarra. Futás, úszás, jóga vagy csapatsportok? A legtöbben a gyaloglással, futással kezdenek, már ha felnőtt fejjel vágnak bele a sportolásba. A lényeg, hogy mozogjunk, hogy találjuk meg a számunkra megfelelő mozgási formát. És mint ahogy minden ember más, minden embernek másra van szüksége, már ami a mozgást és a táplálkozást illeti, ugyanígy minden otthon is más.

És ahogy testünk egészségére figyelünk, úgy ezt megtehetjük bolygónkért is. Amikor valaki új otthont épít, mint ahogy én is, sorra veszi a lehetőségeit. Hogy hogy tudna pénzt spórolni, hogy tudná emellett a környezetet is védeni. A napelemek egyre több házon megjelennek és működnek megfelelően. Akár a villanyszámlát is elfelejthetjük. De mi a helyzet a fűtéssel? Nos, ebben a hőszivattyú a jövő, ezt mondják a szakemberek. Ami igaz is, hiszen nincs károsanyag-kibocsátás, ingyen, megújuló energiát használ és csak villamos energiát fogyaszt, amit adott esetben egy napelemes rendszerrel kiegészítve valóban nulla forintos rezsi is elérhető.

Azonban nem mindegy, hogy milyen hőszivattyút szereltetünk fel a házunkra, fontos a minőség és persze az ár is. A Klímaglobál Kft. hazánkban egyedüliként forgalmazza a TNG-AIR hőszivattyúk – minőségi cseh gyártmány, kizárólag nálunk! hőszivattyúit. Csehországban gyártják, magas minőségben, kedvező áron. A szakemberek hangsúlyozzák, hogy ha már valaki milliókat szán a hőszivattyús rendszerének kiépítésére, alaposan fontolja meg, hogy mit is választ. Hisz adott esetben egy olcsóbb, távol-keleti hőszivattyú hatalmas költségeket és bosszúságot is okozhatnak. Fontos, hogy olyan hőszivattyút válasszunk, aminél garantált az alkatrészutánpótlás, amire van garancia, aminek el tudunk jutni könnyen a gyártójához. A TNG-AIR hőszivattyúk – minőségi cseh gyártmány, kizárólag nálunk! ilyen, hisz akár hét év garancia is elérhető a termékekre és megoldott az alkatrészek utánpótlása is.

A hőszivattyús rendszerek telepítése egyébként nem tart sokáig, fontos, hogy az előkészületek, a tervezés során minden szempontot figyelembe vegyünk Ezért jó, ha van egy olyan csapat, akikre a tervezéstől a kivitelezés végéig mindent rábízhatunk. Hisz profik, hatalmas szakmai tapasztalattal. Ők a Klímaglobál Kft., akik ráadásul a TNG-AIR hőszivattyút is forgalmazzák.

Egy újépítésű ingatlannál három-négy éven belül megtérül a hőszivattyús rendszer kiépítése, ezután pedig már tényleg ingyen lesz a fűtés. Hogy hogyan? A hőszivattyú a környezetet használja hőforrásként, innen nyeri ki, voltaképp szivattyúzza ki az energiát. A forrás pedig megújuló és állandóan rendelkezésre áll. Hogy melyek is lehetnek ezek? Például a hő származhat a levegőből, a talajvízből, de a geotermikus energia is szolgálhat forrásul. Hazánkban 90 százalékban a levegőből hőt kinyerő rendszereket használják, hisz ezek telepítése egyszerű, nem szükséges ásni, fúrni, és voltaképp engedélyeztetésre sincs szükség. Nem csak újépítésű ingatlanoknál van lehetőség a hőszivattyú kiépítésére, hanem a már meglévő fűtési rendszerek esetében is. A gázkazánok, vegyes tüzelésű kazánok könnyen kiiktathatók és így nincs környezetszennyezés, nem kell téli tüzelőanyagról gondoskodni, azt tárolni, behordani. Nincs probléma, nincs gond, csak tiszta energia, ami folyamatosan megújul. És ingyen van.

Kevesen tudják, de bizonyos hőszivattyús rendszerrel hűteni is lehet, ha arra alkalmas hőleadók vannak a házunkban, ilyenkor kellemes pincehideg érhető el. A módszer pedig ugyanaz, mint a fűtésnél, csak épp fordítva. Aki tehát új ház építését tervezi, vagy jelenlegi otthonának rezsiköltségeit szeretné csökkenteni, mindenképp érdemes elgondolkodnia a hőszivattyús rendszer kiépítésén. Ehhez pedig érdemes olyan szakembereket felkeresnie, akik az első perctől az utolsóig segítenek. Mint a Klímaglobál Kft. szakemberei.