Az a bizonyos nap, amikor dühből döntöttem a fürdőszoba-felújítás mellett

Aki egyszer már találkozott velem, könnyen megmondja, hogy a sport a szívem csücske. Az volt már gyerekkoromban, még ha fárasztó is volt akár egy hosszú, tanulással töltött nap előtt, hajnalban edzeni járni, akár egy ilyen nap után késő estig a teremben maradni. Akkoriban emlékszem, úgy éreztem, annyira zsúfoltak a napjaim, hogy képtelenség volna bármi mást beléjük sűríteni. De ennél nagyobbat nem is tévedhettem volna… Fogalmam sem volt még akkor, hogy milyen napi 8 óra munka mellett figyelni rá, hogy edzeni is mindig eljusson az ember…

Alapvetően a sport az én zen kertem. De a minap, egy olyan bizonyos napon, amikor egyszerűen minden félresikerül, pont a nap végi edzésen szakadt el nálam a cérna. Reggel eleve úgy kellett hirtelen kipattannom az ágyból, az órám ugyanis nem szólt, vagy véletlenül kinyomtam, ki tudja… Esős nap volt nyilván, és nyilván a buszmegálló ellőtt hatalmas tócsa van, amiből egyenesen a nadrágomra fröccsent a sáros lé, és persze a munkában is csak a bosszúság ért.

Nem csoda tehát, hogy iszonyatosan vágytam a nap végi megnyugtató úszkálásra. Sajnos azonban aznap ez sem jött össze: legnagyobb bosszúságomra kiderült, hogy az úszóruhám múltkor úgy beposhadt, hogy használhatatlan, ráadásul törölközőből se a megfelelő méretűt dobtam be a nagy rohanásban reggel a táskámba. Először iszonyú dühös lettem, mire azonban hazaértem a kimaradt edzés után, elhatároztam: változtatnom kell, ilyen többet nem fordulhat elő, a legbalszerencsésebb napon sem.

Rövid gondolkodás után rájöttem, hogy a baj forrása a rendezetlenség: fürdőszoba tárolási ötletekre van szükségem. Nagy hobbi-sportolóként ugyanis gyakrabban tisztálkodom, és váltok ruhát, mint más emberek, ehhez az igényeimhez viszont egyáltalán nem alkalmazkodik a fürdőszobám. Arra jutottam, hogy a legjobban a helyiség teljes felújításával járok, úgysem szépítgettem még semmit a lakásomon költözés óta.

Elhatároztam, hogy a kádamat zuhanyzóra cserélem, így pedig a konyhából át tudom rakni a fürdőbe a mosógépet. A szennyes mellé törölközőszárító radiátort fogok építeni, így többet nem kell aggódnom a poshadt úszócuccok miatt. És ami a legfontosabb: több szekrényre lesz szükségem, amiben persze szép rendet fogok tartani, hogy minden szükséges dolgot megtaláljak, még akkor is, ha rohanok, és így mindenképp a megfelelő méretű törölközőt vigyem magammal.

Azóta tehát minden témába illő oldalt felkutattam, a fürdőszoba tárolási ötletek mellett minden másra is kíváncsi voltam. A legfontosabb nyilván az, hogy rendezettebbé és praktikusabbá tegyem a fürdőmet, de ha már felújítom, akkor azt szeretném, ha szép is lenne. És persze értékálló.

Így fordítottam tehát az egyik legbalszerencsésebb napomon a hatalmas dühömet valami építő tevékenységbe, és kezdtem magamat kiképezni hétköznapi hobbi-sportolóból a fürdőszoba tárolási ötletek mindentudó hobbi-sportolójává, aki ha befejezte a felújítást, többé soha nem fog bosszankodni, amiért poshadt az edzőcucca, és rossz törölközőt hozott magával úszásra.