A bátyám a család sportembere

Sokat vitatott a téma, hogy az autóversenyzés mennyire minősül sportnak. Mivel a bátyám rali versenyző, a mi családunk úgy gondolja, hogy e tevékenység is sport, Benire pedig úgy tekintünk, mint sportcsillagra. Nyert is pár kisebb versenyt itthon.

A múltkor a nyári autógumiról beszélgettünk vele. Lassan itt a tavasz és eljön az ideje, hogy lecseréljem a téli gumikat. Mivel a nyári abroncsok már eléggé lehasználtak, az a tervem, hogy újakat veszek. Kérdeztem Benit, hogy tud-e ajánlani valami megbízható típust.

Ő mutatott egy weboldalt, ahol egy csomó nyári autógumi közül válogathattam. A jelöléseket még gyorsan elmagyarázta. Ezzel már egy kicsit előrébb voltam, de azért azt is megkérdeztem tőle, hogy szerinte milyen gumira van szükségem. Beni azt mondta, hogy mivel nem vagyok extrém vezető, inkább az óvatosabb típusba tartozom, nem is megyek nagy sebességgel, ezért egy alap, de jó minőségű gumi is megteszi.

Egyik este aztán addig válogattam otthon, amíg végül 3 jelöltem maradt. A lehetőségeket átküldtem Beninek, mondtam, hogy véleményezze a dolgot, és mondja meg, szerinte melyik a legjobb a három közül. Ő erre visszaüzent, hogy inkább átjönne, mert ő is szeretne beszélni velem.

Nemsokára meg is érkezett. Kiderült, hogy nemrég meghívták egy elég komoly privát versenyre, vidékre. Ezen a titokzatos versenyen csak azok indulhatnak, akik meghívást kapnak, minden évben 30 fő. Teljesen privát az egész, de azt lehet tudni, hogy a meghívottak általában rövid időn belül befutnak, és valódi sportcsillag válik belőlük.

Beni mondta, hogy ezen a versenyen nagyon fontos a látszat. Mivel éppen nincsen nője, megkért, hogy vegyek részt a versenyen, és lehetőleg hozzam magammal néhány csinosabb barátnőmet. Elsőre nem nagyon tetszett a dolog, nem vagyok az a típus, aki magas sarkú csizmában kikenve-kifenve a pálya szélén visong. Aztán megpróbáltam a dolgot kicsit Beni szempontjából nézni, és rájöttem, hogy ez neki egy óriási lehetőség, én pedig úgy tudom támogatni benne, ha ezt most megteszem érte. Gyorsan fel is hívtam két barátnőmet, szerencsére mind a ketten ráértek, és megbeszéltük, hogy eljönnek velem.

Miután ezt elintéztük, végre visszatérhettünk a nyári autógumi témájához. Megmutattam a három lehetőséget még egyszer Beninek, és végül úgy döntöttünk, hogy a Pirellit választom.

Mivel a kiszállítás idején én dolgozom, ezért a személyes átvétel opciót választottam. Beni mondta, hogy eljön velem, és miután megszereztük a gumikat, föl is rakja őket. Mondtam neki, hogy inkább várjunk még egy kicsit, mert ki tudja, nem jön-e egy kis tavaszi fagy vagy hó.

Végül abban maradtunk, hogy március végén szereljük csak föl a nyári gumikat. Persze azért Beni azt mondta, hogy így is elkísér, ne szenvedjek egyedül a gumik pakolgatásával.

Mióta megtettem az ígéretet, hogy elkísérem a versenyre, azóta nagyon hálás, igyekszik mindent megtenni értem, amiben segíteni tud, és alapból is sokkal kedvesebben szól hozzám, mint előtte.

Remélem, hogy jól szerepel a versenyen, jó lenne, ha a nagyvilág számára is igazi sportcsillaggá válna, és a kapcsolatunk is ilyen harmonikus maradna, mint amilyen az utóbbi napokban.