Sporttehetségek

A média által rengeteg sportolót ismerek én is. A kiemelkedő tehetségeket sokszor sztárokként kezelik. Magánéletükre vonatkozó kérdéseket is feltesznek nekik az újságírók. Egy-egy sportoló kifejezetten élvezi is, hogy a figyelem középpontjába kerül. A legtöbbjük viszont, hamar megunja a kínos kérdések megválaszolgatását. Ilyen problémákkal azonban, csak a legkiválóbb tehetségeknek kell megküzdenie.

Hogy mitől válik valakiből sportoló? Vagy milyen szinttől tekinthetünk sportolónak valakit az változó. Nem csak a versenyszerűen, hivatásszerűen sportot űzőket nevezhetjük sportolóknak. Általánosságban akik rendszeresen, hetente nagyobb óraszámban végeznek valamilyen mozgást, és komolyan az életük szerves része, már sportolóknak lehet tekinteni. Én is rendszeresen járok futni, illetve jártam, amíg ki nem ment a térdem. Most a felépülés időszaka zajlik.

A sérülés utáni napokban még autót sem tudtam vezetni, egy hét elteltével azonban muszáj volt,mert esedékes volt a műszaki vizsga. A vizsga előtti ellenőrzésen kiderült ráadásul, hogy olajszűrőt is kell cserélni a kocsiban. Új szerelőhöz vittem az autót, kritizálta is az előzőt, modván nagyon silány olajszűrő volt benne. Azt ígérte, most egy kiváló minőségűt fog beletenni. Már bevált, állandó partnerüktől rendeli mindig az olajszűrőket és az olajcseréhez szükséges alkatrészeket.

Be is tartotta az ígéretét, nem volt semmi gond, rendben átment a műszaki vizsgán az autó. Mostanában legalább kiválóan fog működni az olajszűrő. Közben helyre is jött annyira a térdem, hogy az autóvezetés már nem terheli meg. A következő héten a kocogást is újra megpróbálom, nehogy a rendszeresség hiányától elveszítsem önjelölt sportoló státuszomat.