Az onlinefilmek világa legalább olyan izgalmas, mint a sport

A férjemmel jó tíz éve vagyunk házasok. Tudom, hogy mindenkinek vannak rigolyái, szokásai, amiket nehezen hagy maga mögött, de van az a szint, amikor már egyszerűen tűrhetetlenné válik a dolog. Így volt például férjuram is a sportközvetítések nézésével egészen addig, amíg be nem vezettem az onlinefilmek világába, ahonnan nincs menekvés. Ha ez nem sikerült volna, akkor valószínűleg már jóval több vitán lennénk túl, mint amennyit el tudok viselni ép ésszel. Hogy a sportcsatornákról már ne is beszéljünk.

Vannak olyan függőségek, amik észrevétlenül alakulnak ki. Nem csak kábítószertől vagy alkoholtól lehet függeni, hanem gyakorlatilag bármitől. A munkától, telefontól, vásárlástól, csak hogy a napjainkban legnépszerűbbeket említsem. Ezek mind-mind kezelésre szorulnának, hiszen akár pokollá is tehetik az ember és a környezetében élők életét. A férjem például a sportközvetítésektől függött nagyon sokáig. Nem tudom, hogy hogyan alakult ki ez a helyzet, de már évek óta tartott, és úgy éreztem, hogy egyszerűen nem bírom tovább. Minden egyes délutánunk és esténk azzal telt, hogy ő hazaérkezik, valamit harapunk, aztán leül a tévé elé, és sportot néz. Tökmindegy, hogy mit, csak valami sport legyen. Akár gyephoki, akár kosárlabda, golf, felföldi játékok, neki mindegy, csak kommentálva nézhesse, ahogy mások mozognak. Eredetileg csak focit nézett rendszeresen, aztán átszokott egy csomó mindenre, én pedig addig tettem-vettem, lefoglaltam magam. Valószínűleg itt követtem el a hibát.

Ha már az elején rászólok, hogy igenis tessék velem is megosztani ezt az időt, és olyat is nézzünk, ami engem érdekel, akkor lehet, hogy elejét vehettem volna a dolognak. De ez a rendszer kialakult, berögzült, és marha nehéz volt változtatni rajta. Eleinte észérvekkel próbáltam hatni rá, hátha felfogja, hogy ez mennyire nem esik jól nekem, mennyire nehéz minden napot úgy élni, hogy a napnak azon szakaszában, amikor együtt vagyunk, mégis távol állunk egymástól. Aztán megpróbáltam szigorhoz folyamodni, ennek csak sértődés lett a vége, a függőségével való szembesítést se vette figyelembe, úgyhogy új módszer után kellett néznem. Egy barátnőm újságolta nem sokkal korábban, hogy az onlinefilmek talán képesek lennének elterelni a figyelmét, próbáljam meg rávezetni, hogy néha nézzünk valamit közösen is. Ezt nagyon jó ötletnek tartottam, és még annyit csavartam is a dolgon, hogy kezdhetnénk sport témájú filmekkel. Kételkedtem a dolog sikerében, de megdöbbentő módon bevált a módszer!

onlinefilmek

Mielőtt tálaltam volna az ötletemet, átböngésztem az online könyvtárat, és kigyűjtöttem azokat a filmeket, amiknek sporthoz van köze. Ezt gondoltam csalinak használni, amolyan kompromisszumként a kettőnk érdeklődési köre között. Valószínűleg a korábbi vitáink is közrejátszhattak, avagy aznap semmi érdekes nem ment a sportcsatornákon, de vonakodás nélkül belement, hogy megnézzük az egyiket. Igazából el sem akartam hinni. Talán tényleg az onlinefilmek lesznek a kiút ebből a csapdából? Összeültünk, megnéztük, és legnagyobb megdöbbenésemre tetszett neki! Pár nappal később már ő ajánlotta fel, hogy nézzünk valamit közösen! Egészen hihetetlen volt a számomra. Azóta annyira sikerült felfejleszteni a dolgot, hogy már csak a fontosabb bajnokságokat nézi meg, a többi este a főszereplő a közös idő és az onlinefilmek. Ennél jobban talán nem is alakulhatott volna!