Az ifjú sportoló születésnapja

Az unokatestvérem most harmadikos, és fiatal kora ellenére elég komolyan focizik. 3 éve, 6 évesen kezdte a sportot, és a falu focicsapatából nemsokára a közeli város csapatába került, hogy a tehetsége jobban kibontakozhasson. Itt sok a kiemelkedő képességű társa. Lacinak, az unokatesómnak persze a legtöbb barátja is a csapatból van, sokat bandáznak együtt a szabadidejükben is.

Laci jövő héten lesz 10 éves, a megszokottnál egy évvel később, 7 évesen kezdte a sulit. Az anyukája bulit rendez neki és a barátainak, a hétvégére. Mondtam Lillának, hogy szívesen segítek a szervezésben, szóljon, ha szüksége van valamire. Meg is kért rá, hogy, ha tudok, szerezzek party kellékeket. Mondtam neki, hogy ne aggódjon, elintézek mindent.

Szerencsére a húgom nemrég mesélt egy lánybúcsúról, amit részben ő szervezett, és megemlítette, hogy az összes dekorációt a netről rendelte meg. Fel is hívtam, hogy megkérjem, küldje el a honlap címét, hátha találok party kellékeket gyerek bulira is.

A húgomat néha elég nehezen lehet utolérni, most is ez történt persze. Mikor aztán végre sikerült, rögtön meglátogattam az oldalt, és meg is találtam, amire szükségem volt. A rendelés előtt azért felhívtam Lillát, hogy megkérdezzem, a lakásnak melyik részére terjed ki a buli. Lilla mondta, hogy a nappalit és a kertet jelölte ki, ha rossz idő lesz, akkor úgyis beszorulnak a házba.

A kiszállítással kapcsolatos kérdésemet is Lillának tettem fel. Mivel nem vagyok otthon napközben, ő viszont home office-ból dolgozik, megkértem, hadd rendeljem hozzájuk a cuccokat. Akkor legalább nem kell még egyszer szállítgatni őket, ott lesznek a helyszínen. Persze Lillának is tetszett a dolog.

Ezek után már mindent tudtam ahhoz, hogy megrendeljem a party kellékeket.

Minden időre megérkezett, nagyon elégedett voltam a rendeléssel. Meg is beszéltük Lillával, hogy máskor is ezt a honlapot fogjuk felkeresni, ha party kellékre, vagy vicces ajándékra lesz szükség. Meg is néztük tüzetesebben a múltkor, mikor náluk voltam, és noha lánybúcsú egyelőre sajnos nincsen kilátásban, erre az eseményre is találtunk néhány jó cuccot.

A buli állítólag jól sikerült, én nem vettem részt rajta, csak előtte segítettem Lillának a díszítésben.

A party kellékek arattak az anyukák körében, de a kölkök is jól érezték magukat. Szerencsére a napos időben le tudták vezetni az energiájuk nagy részét a szabadban, persze főként focizással. Így a lakásban sem esett semmilyen különösebb kár. Persze kidurrant pár lufi, és a szőnyegre folyt a kóla, de e mindennapos malőrök mellett a 12 gyerek nem okozott különösebb felfordulást.

Laci nagyon örült neki, hogy sokan eljöttek, még az a három kislány is, akiket meghívott a fiúk mellett. Mondta, hogy a buli végén kis Laci is segített leszedni a dekorációt, összeszedni a party kellékeket, és a BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT! feliratot el is tette magának emlékbe, annyira élvezte a napot. Lilla azt mondta, szerinte csak azért nem meri élete legjobb szülinapjának nevezni, mert két évvel ezelőtt szintén ez alkalomból kapta meg Gombócot, a kiskutyáját, akivel első perctől imádják egymást.

Ezeket már akkor tudtam meg, mikor újra Lilláékhoz látogattam. Köszönetképp a segítségemért ugyanis meghívott hozzájuk vacsorázni. A férje, Laci, és a kis Laci a nagyszülőkhöz látogattak a hétvégére, így Lillának volt egy kis szabadsága.

Elmesélte, hogy kis Laci az edzőjétől is kapott szülinapi köszöntést, aki most szólt nekik, hogy jó lenne beszélgetni, mert szerinte érdemes lenne beneveznünk Lacit az ifjú tehetség programba. Lilla azt mondta, jövő héten találkoznak, hogy megbeszéljék a részleteket, mindenki nagyon izgatottan várja. Persze kis Lacinak még nem mondtak semmit a dologról, hogy nehogy beleélje magát valami olyanba, amiből aztán nem lesz semmi.

Örülök, hogy jól sikerült a buli, meg annak is, hogy most már tudom, honnan tudok gyorsan és egyszerűen party kellékeket rendelni. Remélem, nem kell sokat várni a következő alkalomra, és hamarosan ismét egy jó kis ünnepnek nézünk elébe.