Póló tervezés a csapat számára: nem is olyan könnyű

A fiam tagja egy ifjúsági focicsapatnak, én pedig igyekszem a lehető leginkább támogatni ebben, mert a sport nagyon fontos dolog. Minél többet mozog, annál jobban elfárad és nem megy az agyamra esténként. Viccet félretéve, amióta rendszeresen részt vesz az edzéseken, azóta a tanulmányi eredménye is egyre jobb, mivel lemozogja azt a felesleges energiamennyiséget, ami más esetben zavarná, így viszont egészségesebb és az iskolában is jobban teljesít. Engem sosem vonzott az ilyesmi, mindig is sokkal inkább művészlélek voltam, de semmiképpen sem szeretnék más utat erőltetni a csemetémre, mint amit ő választ. Azt persze ő is tudja, hogy világklasszis sosem lesz, de attól még jó, hogy ilyen lelkes a mozgást illetően. Grafikusként úgy gondoltam, hogy a csapat számára a póló tervezés gyerekjáték lesz, de el kell ismernem, nem volt könnyű feladat.

A fiúk, ahogy a korral változnak, úgy az ízlésük is velük alakul. Mikor éppen melyik sportoló vagy csapat a nagy idol, mikor milyen zenét kedvelnek, melyik színészért rajonganak, teljesen kiszámíthatatlan. Éppen ezért volt nehéz feladat a póló tervezés, mert cserékkel együtt 14 kiskamasz ízlésének kellett megfelelni. Ha nem csináltam nekik legalább annyi tervet, mint ahányan vannak, akkor egyet sem. Többször előfordult, hogy nem volt jó a szín, nem volt jó a minta, elégedetlenek voltak a logóval, és a többi, és a többi. Végül aztán nagy nehezen sikerült megalkotni egy olyan dizájnt, ami már mindenki kis lelki világának megfelelt, így nem volt más hátra, mint előre, vagyis valahol megcsináltatni őket. Igen ám, na de hol?

Pont akkoriban történt, hogy egy volt osztálytársam megkeresett, mert terveztetni akart velem valamit. Találkoztunk is, egy kávé mellett megtárgyaltuk, hogy a cége számára szeretne pólókat gyártatni, és tervezzem meg a logót hozzá. Én kapva kaptam az alkalmon, és megkérdeztem, hogy hol fogja csináltatni, mert nekem is jól jönne. Ő készségesen megmutatta nekem a táblagépén, hogy korábban honnan rendelt, ha nem csak egyet akart csináltatni, én pedig csak ámultam, hogy eddig nem ismertem ezt a céget. Az oldal szép volt és ötletes, igazán innovatív benyomást keltett, és még a póló tervezés mint lehetőség is szerepelt. Mivel az én tervem már kész volt így úgy voltam vele, hogy a tanácsukat azért kikérem, de változtatni már nemigen szeretnék. Mindenesetre felírtam, és otthon felvettem velük a kapcsolatot.

Nagyon készségesek és segítőkészek voltak, hamar reagáltak a levelemre, és annak ellenére, hogy mennyire meg voltam győződve a magam igazáról, valóban tudtak még olyan változtatást javasolni, amitől jobb lett a csapat új meze. Hiába, akinek a póló tervezés a munkája, az értelem szerűen jobban ráérez. Így tehát leokéztam a változtatásokat és megrendeltem a pólókat, hogy minél hamarabb kézhez kapja őket a csapat. Nem is kellett olyan nagyon sokat várni, igen hamar megcsinálták és ki is küldték. Szerencsés vagyok, hogy otthon dolgozom, így át is tudtam venni, és megvallom, igen elégedett voltam a minőséggel. A minták szépek és élesek voltak, nem mosódtak el, és láthatólag szakszerűen, jó technikával voltak elkészítve. A fiúk is nagyon örültek neki, mikor meglátták, és a következő meccsükön állításuk szerint ezek hoztak szerencsét nekik. Hiába, még ha bele is kóstoltam a póló tervezés rejtelmeibe, azért maradnék a saját szakterületemnél.