Milyen alternatívák után nézhet a visszavonult sportoló?

Az élsport ilyen műfaj, sajnos determinálja az életkor és a fizikum romlása. Tehát a címben megfogalmazott kérdés egy visszatérő felvetés, és állandó töprengés forrása, a területen belül. Mindenkit foglalkoztat, aki aktív sportoló. “Mi lesz utána?”…

Vannak, akik még az edzősködésben megtalálják egy ideig a folytonosságot! Ők úgy is érezhetik, nem is vonultak teljesen vissza, bár az sem tart örökké. Fizikai értelemben akkor sem árt, ha toppon van az ember, ha edzőnek áll. Viszont valamilyen napi mozgásfajta, ami eredménnyel is kecsegtet bizonyos értelemben, eljutunk közben valahonnan valahová, mindenképp jó, ha van. Fontos, hogy az egykori élsportoló elfoglalja magát idős korában! Elkerülhető ezzel a depresszió, és olyasmi kell továbbá, ami nem megunható…

Nem szeretnék belemenni, én mi elől kerestem a kimerítő kikapcsolódás különböző formáit, de mindenképp meg akarnám említeni, hogy a Gazdabolt TV húzott ki a magánéleti válságból. Ami pedig a gazdabolt.hu címen lévő webshophoz tartozó Youtube-csatona egyébként.

Azt kerestem, hol találok bizonyos termékeket, mint a fűmag, Vetőmag, hagyma, gumó Jó Áron, és nagy választékban, mikor megtudtam, hogy ők léteznek. A fűmag nem nekem kellett, csak besegítettem egy céges környezetet megszépítő projektnél, de jött is az öltet: ha itt ennyi videó van, ilyen interaktív ez a felület és a social media platformokon is produktívak, akkor ez engem nagyon le tudna foglalni!

És azóta is lefoglal!… Csinálom a kertet, takarítom az udvart. A céges dolgokhoz is anno tudtam rendelni mindenfélét, mert egyébként a webshopos termékkínálatuk sok dologra kiterjed. Viszont elsősorban azt írják, a kertészkedés és a gazdálkodás van náluk a fókuszban. Én örülök azért, hogy sok-sok egyéb dologhoz is segítséget nyújtottak már, de ezt a képességüket túl szerényen elhallgatják (vagy nem is tudnak róla). Az utca előttünk lévő szakaszának takarításához is tőlük szereztem be mindig mindent, ahogy a városrészünk öntevékeny egyesületének szükséges felszereléseit is itt találtam meg többnyire. És máig működik az összes dolog, amit tőlük vásároltam. Szóval, nem csak fűmag van olcsón, hanem egy egész park rendben tartása is megvalósítható, kizárólag a Gazdaboltra támaszkodva.

A Cikkek-hírek fül alatt is elsősorban az előbbi, kerti és gazdaság-béli dolgoknál hasznosítható olvasmányokat találhatunk. Ez a jobb felső sarokban fellelhető gomb (mármint a “Cikkek-hírek”), és amit csak azért emelek ki, mert nekem ez adja a mindenféle értelemben vett szellemi hátteret a kerti munkához. A kerti munkához, ami új értelmet adott tehát az életemnek és amit nagyon szeretek!

Ott van ezen menüpont mellett, a jobb felső sarokban a Gazdabolt TV is, amiről már említést tettem. Ez hasonló, csak videós formátum, tehát még könnyebb ihletet meríteni ezekből, napközben. Egyéb tevékenység folytatása alatt is nézhetjük, hallgathatjuk ezeket a tájékozatókat.

Visszatérve a mozgáshoz és a kimerítő, de értelmes, gyümölcsöző tevékenységek űzéséhez: a kertészkedés, udvartakarítás és egyebek totálisan el tudják foglalni a dologtalan embert, és adnak teendőt a mindennapokra. Minden napra! Túlzás nélkül. Kiválóak így a nyugdíjas évekre is. Ha pedig szeretnétek kiváló minőségű és árú eszközöket kertrendezéshez, parkrendezéshez, udvari csinosításhoz, érdekel benneteket vetőmag vagy fűmag olcsón, netán vegyszerek, szőlőhöz, egyéb műfajú gazdálkodáshoz, vagy (akár papíralapú) olvasnivalót kerestek, hogy mindezekben előre tudjatok lépni, a megoldás a gazdabolt.hu lehet mindenkinek! Nincs már akadálya, hogy tovább kutassatok, unaloműzés címszó alatt. Szerintem vágjatok bele a felsoroltak valamelyikébe.